Wandelvoetbal is gemaakt op maat van de 55-plusser om levenslang voetbalplezier te garanderen.

De speldimensies en het tempo zijn aangepast aan de doelgroep.

Door de veranderingen kunnen bovendien ook onervaren voetballers hun eerste voetbalpasjes zetten.

Het voornaamste verschil zit hem uiteraard reeds in de naam: je mag niet lopen, enkel wandelen.

Concreet wil dit zeggen dat er steeds één voet op de grond dient te blijven. Twee andere regels die wandelvoetbal specifiëren zijn het feit dat de bal niet boven heuphoogte mag komen en dat fysiek contact verboden is.

De focus ligt niet enkel op het sportieve, maar ook en misschien zelfs nog meer op het sociale. Naast het voetbal zijn de sociale nevenactiviteiten en integratie in de club belangrijke factoren voor de wandelvoetballers.

Nieuwe spelers zijn steeds welkom.

Gezien de bevolking meer en meer 55-plussers telt, is wandelvoetbal een nieuwe vorm van bewegen.

De praktijk en getuigenissen hebben het reeds bewezen.  De spelers van reeds gecontacteerde ploegen voelen zich fitter en houden van meer sociaal contact.

Luc Lefebvre is de initiatiefnemer binnen de club.

We willen ook de senioren betrekken bij de club, en daarom kwamen we op het idee op een wandelvoetbalclub op te richten.

In 2019 zijn we van start gegaan onder de naam KSV Roeselare.  Maar door de financiële problemen werd KSVR in 2020 failliet verklaard.

We kunnen onze sport gelukkig verder zetten ism KSV Rumbeke, waar we ook van alle accomodatie kunnen gebruik maken.  Waarvoor we hen uiterst dankbaar zijn.