Tornooi "Memorial Ignace Dejonghe"

Ignace Dejonge

We zijn verheugd U te mogen verwelkomen op ons tornooi, waarmee wij een pracht mens en sportman als “Ignace Dejonghe” willen eren. Hij werd ons onverwachts en te vroeg ontnomen op 2 januari 2020. Hij had een mooie carrière uitgebouwd als doelman op nationaal en provinciaal niveau in zijn jonge jaren bij teams in de buurt van de Stad Roeselare.

Ignace was steeds enthousiast en vol overgave tijdens trainings- en wedstrijdmomenten als sleutel op de deur bij onze wandelvoetbalteam, die zijn start vond tijdens het nakaarten in de kantine na een wedstrijd van KSV Roeselare door enkele fanatieke supporters.   

Het is onze bedoeling met dit tornooi, hem zijn eeuwige waardigheid te laten bewaren en in leven te houden. 


Ignace geboren op 4 oktober 1963 en jammer genoeg plots uit het leven gerukt op 2 januari 2020. Ignace was van kinds af een gedreven voetballer. Later ging hij verder als keeper, maar door te veel blessures moest hij het voetbal stop zetten.  Vele jaren later verscheen er plots een advertentie dat ze nog mensen boven de 50 jaar zochten voor wandelvoetbal. Ignace voelde zich meteen in zijn nopjes en vroeg of hij zich kon aansluiten. Dolgelukkig dat hij was dat hij toch op de een of andere manier weer kon voetballen. Hij leefde elke week naar de vrijdag toe om te kunnen gaan trainen en ging telkens als een gelukkig mens terug naar huis en vertelde heel fier aan zijn zonen over hoe gelukkig hij was om dit weer te kunnen doen en welke leuke medespelers hij had in de ploeg. Als er een tornooitje was dan was hij er als de kippen bij. Dolgraag was hij dan ook meegegaan naar Mallorca, maar voor hem kwam deze te laat en speelt Hij nu wandelvoetbal in hogere oorden.